Politika zasebnosti in varstvo podatkov

V podjetju Globart skupina d.o.o. razumemo, da želite ohraniti svojo zasebnost in zaupnost vaših podatkov. Zasebnost in varnost vaših osebnih podatkov jemljemo zelo resno in jih v nobenem primeru ne posredujemo, razkrijemo ali prodajamo tretji osebi!

Kakršnokoli posredovanje vaših informacij in osebnih podatkov je dovoljeno le v primeru vašega dovoljenja in odobritve.

V primeru vprašanj se, prosimo, obrnite na nas preko e-poštnega sporočila na [email protected] ali nas pokličite na +386 31 445 555, vsak delavnik med 9h in 15h.

I. KATERE PODATKE OBDELUJEMO

Globart skupina d.o.o. obdeluje podatke, ki nam jih prostovoljno posredujete ob sklenitvi sodelovanja, uporabi naših storitev, prevzemu brezplačnih vsebin in podatke o uporabi naših spletnih strani (IP podatki, piškotki, kliki na povezave, porabljen čas ipd.) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili) itd..

Kljub temu, da nam podatke niste dolžni posredovati, pa v določenih primerih, ko jih ne posredujete, ne morete prejeti določenih storitev oziroma z nami skleniti pogodbe. Tovrstni podatki bodo navedeni kot nujno zahtevani podatki, vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

Vse podatke uporabljamo z namenom zagotovitve boljše uporabniške izkušnje za vas, personaliziranega pristopa, uspešnega sodelovanja, hkrati pa nam to omogoča, da vas obveščamo le o izbranih in za vas koristnih vsebinah.

Za pošiljanje izbrane vsebine in s tem preprečevanje smetenja vašega e-poštenga predala, je potrebno določeno oblikovanje profilov, za kar spremljamo tudi določene aktivnost (kot npr. vsebine, ki zanimajo posameznika, čas, ki ga posameznik preživi na določeni vsebini, odpiranje e-poštnih sporočil ipd.) ter frekvenco in vrednost preteklih naročil oz. nakupov.

Po domače: v kolikor ste pri nas npr. že nekaj naročili, se vpisali ali kupili, verjetno nima smisla, da vas o tem obveščamo še naprej in vas s tem po nepotrebnem obremenjujemo. 🙂

II. NAMEN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Vsi podatki se uporabljajo za namene uspešnega sodelovanja, personaliziranega pristopa in obveščanju o neprecenljivih nasvetih, dogodkih, novostih, akcijah in posebnih ponudbah. Globart skupina d.o.o. podatke skrbno varuje v skladu z najnovejšim zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in najnovejšo EU direkcijo – GDPR.

Vaše osebne podatke uporabljamo tudi za:

-komunikacijo z vami glede naših storitev, produktov in odgovarjanja na vaša povpraševanja,

-sklenitev kupoprodajne pogodbe in izpolnitev obveznosti,

-tržne aktivnosti (pošiljanje e-pošte, navadne pošte in SMS sporočil);

-tržno komuniciranje na podlagi prilagojenih oz. individualiziranih ponudb in sporočil, na oblikovanja uporabniških profilov oziroma razvrščanja v skupine za pošiljanje prilagojenih vsebin,

-za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in morebitno reševanje sporov,

-za statistične analize o uporabi naših spletnih strani in o prodaji našega blaga/storitev,

III. PRAVNA PODLAGA ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi pravnih in zakonskih podlag, kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja ponudbe in računov za naročeno storitev ali kupljeno blago, ), kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za določeno obdelavo, pri čemer imate vedno pravico do preklica vašega dovoljenja (npr. za prilagojeno obveščanje o naši ponudbi, ki temelji na oblikovanju uporabniških profilov), kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa, ste podali zanimanje za produkt,…).

IV. KDO IMA DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke ne posredujemo nobeni tretji osebi, razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (pogodbeni obdelovalci in zunanji sodelavci, partnerji). To so npr. zunanji računovodski servis, ponudniki marketinških storitev, ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil ipd..

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj na podlagi naših navodil in v okviru naših potreb, nikakor pa ne smejo osebnih podatkov obdelovati za lastne namene. Zavezani so k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov, kot je navedeno v teh pogojih!

V. KAKO DOLGO HRANIMO OSEBNE PODATKE IN KAJ PO TEM

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do vašega preklica dovoljenja.

Podatke, ki so potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami hranimo vsaj še 5 let od izpolnitve pogodbe (nakup produkta, rezervacije, dobave blaga ipd.). Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Osebne podatke hranimo tudi v primeru zakonske podlage, dokler je to potrebno oz. zakonsko določeno.

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo in do njih ni več mogoče dostopati.

VI. VAŠE PRAVICE V ZVEZI Z OSEBNIMI PODATKI, PREKLIC OBDELAVE IN POSLEDICE VAŠEGA PREKLICA

Od nas lahko vedno zahtevate informacijo ali obdelujemo vaše osebne podatke, oz. informacije o: vrsti vaših podatkov, namenih uporabe, kdo ima dostop do njih, koliko časa se hranijo ter o namenu posamezne hrambe ali obdelave.

Prav tako lahko zahtevate eno brezplačno kopijo vaših podatkov (v elektronski ali fizični obliki), posodobitev netočnih podatkov ali omejitev obdelave, kadar za to ne obstaja zakonske podlage, ki bi nas vezala k hrambi in obdelavi določenih obveznih podatkov za uspešno izvajanje pogodbenih in drugih obveznosti.

Pravico imate tudi do izbrisa oz. pozabe vseh osebnih podatkov, če so izpolnjene predpostavke iz 17. Člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov za prenehanju uporabe za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.

VII. KONČNA DOLOČILA IN UVELJAVLJANEJ PRAVIC

Za vse spremembe je potrebno pisno obvestilo oz. naslovitev na e-naslov [email protected] oz. v pisni fizični obliki na naslov Globart skupina d.o.o., Jurčkova cesta 133b, 1000 Ljubljana.

Od vas lahko zahtevamo dodatne podatke, v kolikor sumimo, da kakršne koli spremembe zahteva oseba, ki niste vi oz. te osebe ne moremo zanesljivo identificirati. V primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati, lahko prejete zahteve zavrnemo.

Na vašo zahtevo v zvezi s kakršnokoli spremembo ali posodobitvijo vaših osebnih podatkov, moramo odgovoriti najpozneje v roku 30 dni od prejema vaše zahteve.

Posodobljeni in dopolnjeni splošni pogoji poslovanja in varstva osebnih podatkov na podlagi EU direkcije o varstvu osebnih podatkov GDPR so veljavni z dnem 1. 4. 2021.

Trip in the Bag

Globart skupina d.o.o.
Jurčkova cesta 133b (head office)
Savska cesta 5 (operating office)
1000 Ljubljana, Slovenia

KONTAKTI

+386 31 445 555

DELOVNI ČAS

}

Pon-ned: 9:00 - 18.00